9 Ağustos 2014 Cumartesi

Ceviz göz aşısı


Ceviz göz aşısı yapım zamanı hangi aylar gibi bir çok mail alıyorum, bölgem marmara bölgesi için uygun aylar   haziran temmuz ağustos hatta ağaç kabuk veriyorsa eylülde de yapılabilir, genel de ağustos ayı tercih edilir, nedeniyse ağaçın bu ayda daha iyi kabuk verdiğidir, bir daldan alınan  gözlerin uç kısımdakilerinin pişkinleşmesini de bekleyerek  bir daldan daha fazla göz alabilmek.

Ağaç kabuk veriyorsa ve pişkin göz bulabiliyorsanız  haziran ayında da yapılabilir, haziran temmuz ayında yapılan göz aşısı sürgün göz aşısı olur yani  bahar ayını beklemez uyanır filiz verir.

Alt resimde mart ayında yapmış olduğum kalem aşı komşu çocukları gelip kalemleri oynatmaları sonucu kallus oluşturamadı dolayısıyla aşılar tutmadı, patlayan filizlere haziranda göz aşısı yaptım.

Haziran ayında yapmış olduğum göz aşısı bir metreyi geçti, bir buçuk aylık.


Ağustos ayının başlarında yapılan aşıların da bazıları sürgün verebilir, genel olarak ağustos ayında yapılan aşılara durgun göz aşısı deriz, yani bu aşılar baharda uyanır ve sürgün verir.

Alttaki resimde sağda iki tanesi bu yıl ki cüğüre  haziranda yapılan aşı, yanındakiler ve diğer cüğürlere  dün yapılmaya başlandı.

 


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Nail Bey merhaba, iyi çalışmalar;
Bilgilendirmeniz paha biçilmez, Allah razı olsun...
Saygılarımla
Orhan Örün